black calculator beside black pen on white printer paper

S.L.T כתפיסת חיים

הרעיון התחיל לנבוט אצלי לפני מספר שנים, כשאימא שלי זיכרונה לברכה נפטרה. היא הייתה האישה הכי בריאה שאני מכיר, עשתה ספורט ואכלה בריא, אלא שהמחלה הכריעה אותה בגיל צעיר יחסית. לאחר פטירתה ירד לי האסימון שאנחנו לא חיים לנצח ואפילו 120 שנה זו רק אגדה אורבנית, ולכן כדאי לנו לנצל ולהרוויח את המיטב מהזמן שניתן לנו. הצורך לנצל את הזמן היקר, גם במימד העסקי פתחה לי אפיקים חדשים של מחשבה:

בעבר, כורח החיים הכריח אותנו להשקיע את רוב זמננו במחייה הבסיסית (כגון ציד, אוכל והכנתו וכדומה, כפי שניתן לראות בפירמידת הצרכים של מסלאו). כיום ניתן לראות זאת בצורה נפלאה למשל כשיוצאים לקמפינג – רוב שעות היום מנוצלות לצורך מחיה: הכנת ארוחת בוקר, סידור האוהלים, ניקוי השטח, הכנת הארוחה הבאה, וכן הלאה. כך חיו בעבר הלא-רחוק, ובמקומות מסוימים בעולם יש עדיין תרבויות שלמות שחיות בצורה זו. אך מאז המהפיכה החקלאית והתעשייתית, התפנה המון זמן במהלך היומיום. לחיים בישראל זה כבר כמעט לא רלוונטי, אנחנו חיים בקדמה תרבותית וטכנולוגית שמאפשרת לנו להשקיע בצורכי המחיה זמן מינימלי, ויכולים להשקיע בפיתוח של דברים בעלי ערך גבוה יותר עבורנו.

בואו נחזור לראייה הכלכלית: השאלה הראשונה שאדם צריך לשאול את עצמו היא “כמה שווה שעה שלי?” יש מי שמעריך את עצמו ב-100 ש”ח לשעה, ויש מי שב-15,000 ש”ח לשעה. על פי נתוני הלמ”ס לשנת 2021, ישראלי ממוצע מרוויח כ-70 ש”ח לשעה.[1] ההכרה בערך הכלכלי של הזמן שלי מביאה אותי להפנות החוצה (Outsourcing) את כל מה שאני לא מתמחה בו או לא מעוניין להתעסק בו בעצמי.

למשל, עשיתי חישוב של עלות ההשקעה שלי בקיפול בגדים: אם אני רגיל לקפל בגדים במשך שעה ביום, 5 שעות בשבוע, 20 בחודש, שמצטברות ל-240 שעות בשנה, הרי שעדיף לי להביא כוח עזר לצורך טיפול במשק הבית בסכום של 40 ש”ח לשעה (מתוך הנחה שאני מרוויח 70 ₪ לשעה), ומחיסכון שעת העבודה שלי ארוויח 30 ש”ח ביום, שהם 7,200 ש”ח בשנה.

תובנה נוספת בנושא התמדה: בשנת 2019 החלטתי להציב לעצמי יעדים אישיים במקביל ליעדים העסקיים. כך החלטתי לרוץ חצי מרתון עד סוף השנה (21.1 ק”מ). במסגרת תוכנית האימונים שלי השתתפתי בין השאר במרוץ של 10 ק”מ. באותו זמן כבר רצתי למעלה מ-13 ק”מ על פי תוכנית האימונים שקבעתי לעצמי מראש, כך שאורך המקצה לא היווה אתגר עבורי, ולכן החלטתי לשפר את מהירות הריצה שלי. התאמנתי והתמדתי, עד שבסופו של דבר שברתי את השיא של עצמי לריצת 10 ק”מ ב-4 דקות שלמות! באותו רגע חוויתי סוג של הארה משמיים, נפל לי האסימון לגבי המשמעות הרחבה של שיטת ה-S.L.T: הניסיון והמקצועניות בתחום ספציפי גורם לנו להיות מהירים יותר וטובים יותר באותו תחום. נכון, זו עבודה סיזיפית של התמדה, אך אם זו המטרה שהצבנו לעצמנו – בטוח שזה שווה.


[1] השכר החודשי הממוצע במשק לחודש מאי 2021 הינו כ-11,300 ₪. מתוך אתר הלמ”ס:

https://protocol.co.il/average-wage/

כל הזכויות שמורות לחנן צאיג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן