בכל הנוגע למיסים, יש הרבה ניכויים וזיכויים שונים שאנשים יכולים לנצל. בישראל, אחד מהניכויים הללו הוא עבור תרומות לארגונים מאושרים. הדרך שבה זה עובד היא שמשלמי המסים יכולים לנכות עד 10% מסך הכנסתם, כל עוד הם תורמים לארגון שאושר על ידי הממשלה. ניכוי זה יכול להיות דרך מצוינת להפחית את חבות המס שלך, וזה יכול להיות גם דרך לתמוך בעמותות הצדקה האהובות עליך. עם זאת, קיימות כמה הגבלות לגבי סוגי הארגונים המתאימים לניכוי. לדוגמה, מפלגות פוליטיות וארגונים דתיים אינם זכאים. בנוסף, על הארגונים להיות רשומים בישראל על מנת להיות זכאים. אבל כל עוד אתה שומר את ההגבלות האלה בחשבון, ניצול הניכוי הזה יכול להיות דרך מצוינת להפחית את המסים שלך ולתמוך במטרות שאכפת לך מהן.
מהו החזר מס על תרומות בישראל
החזרי מס על תרומות בישראל זמינים הן ליחידים והן לחברות. ההחזר שווה ל-25% מסכום התרומה והוא מוגבל ל-1,500 ₪ ליחידים ו-30,000 ₪ לחברות. על מנת לתבוע את ההחזר, על התורמים להגיש טופס מלא עם כל המסמכים התומכים הנדרשים לרשות המיסים תוך חצי שנה ממועד התרומה. החזרי מס על תרומות הם מקור הכנסה חשוב לארגוני צדקה רבים בישראל, ולכן חשוב להיות מודעים לכללים ולתקנות על מנת לנצל את ההזדמנות הזו.
מי זכאי להחזר
המס החזרי מס על תרומות בישראל זמינים הן לאזרחים ישראלים והן לאזרחים זרים התורמים לארגונים זכאים. כדי להיות זכאי להחזר מס, על התורם לשלם מס הכנסה ישראלי בשיעור של 30% ומעלה בשנה שקדמה לתרומה. כמו כן, התרומה צריכה להיעשות לעמותה הרשומה ברשות המסים בישראל ועומדת בקריטריונים מסוימים נוספים. החזרי מס על תרומות יכולים להפחית את העלות הכוללת של תרומה לצדקה, ולהקל על התורמים לתמוך במטרות שאכפת להם מהן.
כיצד לתבוע את החזר
המס החזרי מס על תרומות בישראל זמינים הן לתושבי ישראל והן לתושבי חוץ. קיימים שני סוגים של החזרי מס: החזר כללי והחזר ממוקד. ההחזר הכללי זמין לכל התורמים, ללא קשר לרמת הכנסתם או מצב המס. ההחזר הממוקד, לעומת זאת, זמין רק לתורמים מסויימים, כגון אלו שבעלי הכנסה נמוכה או בעלי הוצאות מסוימות שניתן לנכות מהמיסים. על מנת לתבוע החזר מס על תרומות שנעשו בישראל, על התורמים להגיש טופס בקשה להחזר מס מלא לרשות המסים. לטופס יש לצרף תיעוד תומך, כגון קבלות או דפי בנק. לאחר שרשות המיסים תטפל בבקשה, התורם יקבל אישור החזר מס שניתן להשתמש בו לקיזוז מיסים המגיעים לו או לקבל החזר כספי.
אילו ארגונים מוכרים על ידי המדינה כזכאים לתרומות
החזרי מס על תרומות בישראל זמינים עבור תרומות לארגונים שהוכרו על ידי המדינה כזכאים להחזרים כאלה. ישנם למעלה מ-1,000 ארגונים שנכללים כיום בקטגוריה זו, כולל קבוצות זכויות אדם, ארגוני סביבה וארגוני צדקה למחקר רפואי. רשימת הארגונים הזכאים מתעדכנת על בסיס שנתי, לכן חשוב לבדוק שוב לעתים קרובות כדי לוודא שארגון הצדקה שבחרת עדיין נכלל. זכור, התרומה שלך חייבת להתבצע באמצעות קבלה רשמית על תרומה על מנת להיות זכאי להחזר מס. עם כל כך הרבה סיבות ראויות לבחירה, ניצול הטבת המס הזו היא דרך מצוינת לגרום לתרומה שלך להגיע רחוק יותר.
מהן מגבלות התרומות
החזרי מס על תרומות בישראל כפופים למגבלות מסוימות. לדוגמה, אדם יכול לתבוע החזר רק עבור תרומות שנעשו לארגוני צדקה רשומים. כמו כן, סכום ההחזר הכולל לא יעלה על 30% מהכנסתו החייבת של התורם. לבסוף, ניתן לתבוע את ההחזר רק בגין תרומות שניתנו במהלך שנת המס בה מוגש ההחזר. כתוצאה מכך, חשוב לנהל רישום מדויק של כל התרומות על מנת למקסם את הטבות המס.
איזה תיעוד נדרש על מנת לתבוע החזר מס
בישראל קיימים שני סוגים של החזרי מס: החזר מס על תרומות והזיכוי מס על תרומות. החזר מס על תרומות זמין למשלם מסים ישראלים התורמים לארגוני צדקה מאושרים. זיכוי המס לתרומות זמין לנישומים ישראלים וזרים כאחד, התורמים לארגוני צדקה מאושרים. על מנת לתבוע כל החזר, עליך לקבל תחילה קבלה על תרומה מהארגון שאליו ביצעת את התרומה. על הקבלה לכלול את השם והכתובת של הארגון וכן את תאריך וסכום התרומה. לאחר מכן תצטרכו להגיש את הקבלה בצירוף טופס החזר מס מלא לרשות המסים בישראל. לאחר מכן רשות המסים תחשב את סכום ההחזר ותנפיק לך צ‘ק. שימו לב שיש סכום תרומה מינימלי הנדרש על מנת להיות זכאי להחזר. לפרטים נוספים ניתן לפנות ישירות לרשות המיסים.
אילו הוצאות ניתן לנכות מהכנסתך החייבת במסגרת תרומתך
החזרי מס על תרומות בישראל זמינים עבור מספר הוצאות, לרבות מזון, ביגוד ודיור. עם זאת, הניכוי הנפוץ ביותר הוא עבור הוצאות רפואיות. על מנת לתבוע ניכוי בגין הוצאות רפואיות יש להצטייד במסמכים מהמוסד הרפואי המעיד כי התרומה שימשה למטרות רפואיות. התיעוד חייב לכלול גם את השם ופרטי ההתקשרות של המוסד. בנוסף, ניתן לתבוע ניכוי רק בגין הוצאות שהוצאו במהלך השנה האחרונה. לדוגמה, אם תרמתם בדצמבר 2016, לא תוכלו לתבוע ניכוי בגין הוצאות כלשהן שהוצאו לפני 1 בינואר 2016. לבסוף, חשוב לציין כי ניתן לתבוע ניכוי רק עבור הוצאות ששולמו מכיסך הפרטי; אינך יכול לתבוע ניכוי בגין הוצאות ששולמו על ידי הביטוח או צד שלישי אחר. תביעת ניכוי עבור תרומות יכולה לעזור להפחית את נטל המס שלך ולהגדיל את ההחזר הכולל שלך.
מתי יש להגיש מיסים על מנת לקבל החזר מס על תרומות
החזרי מס על תרומות בישראל זמינים הן לאזרחי ישראל והן לתושבים, וכן לאזרחים זרים. על מנת להיות זכאי להחזר, עליך להגיש את המיסים שלך עד סוף שנת המס, שהיא 31 בדצמבר. החזרי מס על תרומות אינם זמינים רטרואקטיבית, כך שאם תחמיצו את המועד האחרון לא תוכלו לתבוע החזר עבור כל תרומה שניתנה במהלך שנת המס. בעת הגשת המסים שלך, תצטרך לספק קבלות עבור כל תרומה שברצונך לתבוע עבורן החזר. ההחזר המקסימלי שניתן לתבוע הוא 13% מסך הסכום שנתרם, עד למקסימום של 4,000 ש“ח (כ-$1,100). אם אתה תובע החזר עבור מספר תרומות, תוכל לבחור לקבל את ההחזר בסכום חד פעמי או בתשלומים במהלך שלוש שנים. זכור, החזרי מס על תרומות זמינים רק אם תגיש את המיסים שלך עד 31 בדצמבר. אז אם אתה רוצה לנצל את התוכנית הזו, הקפד לתכנן מראש ולהגיש את החזר המס שלך בזמן.
מסקנה
ישראל מציעה מערכת ייחודית של החזרי מס על תרומות. מאמר זה סיכם כיצד התהליך עובד וכמה מהיתרונות והחסרונות של המערכת. ככלל, נראה שמערכת החזרי המס מעודדת גמילות חסדים ועוזרת לתמוך בהרבה מטרות ראויות בישראל. עם זאת, ישנן כמה ביקורות על אופן ניהול המערכת, שאולי צריך לטפל בהן כדי להפוך אותה ליעילה יותר.
שאלות נפוצות לגבי החזרי מס על תרומות בישראל
כמה מהתרומה שלי ניתנת לניכוי מס?
ממשלת ישראל מציעה ניכוי מס עבור תרומות לארגוני צדקה מאושרים. הסכום שניתן לנכות תלוי בסוג התרומה, אך הוא בדרך כלל בין 20 ל-30 אחוז מסך התרומה.
אילו סוגי תרומות זכאיות להנחה במס?
על מנת לקבל ניכוי מס, התרומה צריכה להיעשות לצדקה מאושרת. זה כולל ארגונים המספקים שירותים חברתיים, חינוך, שירותי בריאות או שירותי רווחה ציבוריים אחרים. בנוסף, התרומה חייבת להיעשות במזומן או בעין; תרומות של רכוש או ניירות ערך אינן זכאיות.
כיצד אוכל לתבוע ניכוי מס עבור התרומה שלי?
על מנת לתבוע ניכוי מס, יהיה עליך להגיש עותק של קבלה על התרומה שלך לרשות המסים בישראל. על הקבלה לכלול את השם ומספר הרישום של העמותה וכן את סכום התרומה.
האם אוכל לקבל החזר מס על התרומה שלי?
כן, אתה עשוי להיות זכאי להחזר מס אם אתה תורם לארגון צדקה מאושר באמצעות תוכנית נתינה בחסות המעסיק. אם המעסיק שלך מציע תוכנית מסוג זה, הוא בדרך כלל ימנע את הסכום המתאים מהמשכורת שלך ויבצע את התרומה בשמך. לאחר מכן תוכל לתבוע החזר עבור הסכום שנתרם בדוח המס השנתי שלך.